Top 10 superstiții de anul nou
Cred în raționalitate. E extrem de important să facem diferența între ceea ce ne imaginăm și realitate. Dacă vrei să te amuzi, am făcut o colecție a celor mai răspândite superstiții de Revelion. După un an greu, să mai și râdem.
- strănutat
Dacă ești perfect sănătos/sănătoasă și n-ai parte de un “hapciu” natural, apelează la piper. Cred că aveam vreo zece ani când am încercat. În afară de faptul că am petrecut prima zi din an cu nasul roşu şi foarte inflamat de la cât am tras pe nas – piper!!! – nu îmi aduc aminte ce fel de an a fost, eram mică. Revelionul trecut m-a prins cumplit de răcită. Am strănutat toată noaptea în mod natural și n-a mai fost nevoie de nimic.
9. plata datoriilor
E veche și greu de pus în practică în totalitate. Încearcă să dai banii înapoi măcar prietenilor de la care te-ai împrumutat și consideră că ești bine dacă-ți plătești la timp rata lunară la bancă.
- bani și aur
Când orologiul va suna la miezul nopții să ai nişte bani la tine şi, obligatoriu, bijuterii din aur. Dacă aş ști că purtându-le pe toate o să primesc încă o dată pe atât în anul următor, nu aş ezita nicio secundă. Cum știu că e doar o superstiție, mă mulțumesc să arăt decent şi nu ca o reclamă ambulantă la investiții în aur pe timp de criză economică.
- primul care trece pragul
Am găsit-o și într-o listă cu cele mai tari superstiții la nivel mondial. Prima persoană care intră pe uşă să fie un bărbat, de preferat înalt şi brunet, ca garanție a belșugului. Foarte important: acel individ să nu aibă platfus, să nu se uite chiorâş şi să nu aibă sprâncenele împreunate.
- mâncare
Carnea de porc ar trebui neapărat inclusă în meniu. Pentru că porcul scurmă înainte şi nu ca fraierele alea de găini, de care ar trebui să nu te atingi ca să îți meargă bine.
Noutăţi de introdus pe lista de bucate:
– 12 boabe de struguri mâncate la miezul nopţii sau alte fructe rotunde, ca să ai noroc în fiecare lună din an
– fasole, mazăre, linte – atrag bani
– peşte – te vei descurca mai uşor.
- artificii și zgomot
Pentru alungarea spiritelor rele cu fum, zgomot şi multă voie bună, încearcă să fii afară la miezul nopții și să privești artificiile.
- nu spăla vase sau rufe în prima zi din an
Riști să arunci pe apa sâmbetei norocul. Aşa că, lăsă farfuriile murdare să se adune şi amână curățenia pentru o altă zi.
- lenjerie
În noaptea de Revelion, alege-ţi chiloții funcție de cele mai importante dorințe! Dacă ai nevoie de dragoste, optează pentru roşu, iar dacă vrei să ai parte de bani, ar trebui să alegi auriu. Cred că era galben, de fapt, dar pentru că aurul se apreciază mai bine şi pentru că nu mai știm în ce valute să avem încredere, cred că varianta auriu e cea mai bună.
- fii vesel/ă de Revelion, aşa vei fi tot anul
Participă la petreceri zgomotoase, înconjoară-te de prieteni şi vei avea parte de un an plin de bucurii. Nu te îmbăta (prea tare), că te vei aburi tot anul!
- solzi de pește
Asta e ultima despre care am aflat. Ce e important de făcut: spală solzii bine de tot, altfel nu se va apropia nimeni de tine! Ia cu tine câțiva în buzunar și te vei descurca bine tot anul, vei trece ușor prin toate provocările.
Dacă toate cele de mai sus sunt doar niște superstiții și pe care le-am enumerat doar pentru distracție, singurul lucru care merită făcut e un bilanț. Ajută să te gândești ce ai făcut bine, ce realizări ai avut, cum ai acționat, prin ce fel de experiențe ai trecut, ce-ai învățat. Pe scurt, un fel de analiză a anului precedent şi câteva lucruri de făcut în anul viitor. Articolul despre asta e aici: „despre trecut, numai de bine”.